Follower Tersayang

Tuesday, October 13, 2009

Kisah di Sunway Pyramid...

Hehehe...
Semalam aku pergi shopping kat Sunway Pyramid dengan Uja... niat asalnya aku juz nak teman Uja beli camera... tapi dalam masa yang sama aku memang dah lama nak beli contact lens, tapi rasa takut tu sgt mengatasi keinginan untuk merasa camana beznya pakai contact lens... Uja pulak nak cari kedai Sony tak jumpa2..

So, Uja kata pergi la carik contact lens dulu sdgkn dlm hati aku berbelah bagi, nak beli ke tak nak.. tapi untuk bergaya dan menjaga reputasi aku sebagai bakal pengapit untuk kawan baik aku Nabila, aku kuatkan jugak beli benda alah tu. Si Nab ni nak tunang ahad ni, so aku nak bergayalah jugak! Sebab aku bakal duduk sebelah dia, tapi apa yg penting, aku taderla over dari Nab.. hehehe... Dia yg patut vogue, bukan aku.. Manalah tau kot2 aura2 tunang n kawen tu terlekat kat aku ker.. ekekeke...~

Aku pun masuk la England Optic... Ada sorg cina ni punyalah sabar layan aku. Credit to her.. tapi aku lupe tgk name tag dia..tapi dia mmg sorg yg kuat berusaha nk lyn aku yg tader la byk songeh, tp dah nama kata aku ni 1st time aku nk try benda yg x pnh try seumor hidup, so bykla soklan2 bangang aku tny.. dah la dia nk ckp BM pn tergagap2... tp dia bgs.. kdg aku tak phm, aku tny la si uja...


Masa dia ajar pki tu, aku menangis jugakla nak masukkan sumthing kt mata.. mmg berair2... dh la cntct lens tu tamau melekat kat mata.. asik melekat kt tgn jer.. bila masuk, terkeluar balik, masuk aje terkeluar balik.. smpi cina tu ckp, "Sepatutnya you senang pakai sbb mata you besar~" ekekeke... Nak hina mata aku la tu! Heheh...

Tapi, akhirnya dpt jugak pki.. nak bukak senang jer.. nk pki tu yg susah.. aku suka dgn pilihan aku... kaler grey.. tp tader la over grey dia.. bila tgk betul2 baru npk..hehhe...sronok btol.. lepas tu kitrg cari cam uja, baru jumpa.. pas beli cam, kitrg merewang2 la kt sana.. masuk Nichii.. fav butik la kiranya nichii ni.. aku beli baju, uja beli kasut... puas betol merayap! hehehe... Xsbr nak tunggu ahad ni... (◕‿◕✿)

~Inilah hasilnya...~

2 comments:

Diari Kampung Tengah said...

Ui.. cantiknyer mata...
Pinjam leh? he3

Hanny Esandra said...

hahahaha...
amik la jiha mata penuh kepalsuan tu... ekeke...