Follower Tersayang

Saturday, November 7, 2009

Aku, Pario, Maybank dan Nyonya...~ ting tong!

Genap 1 November 2009 aku dengan rasminya berpindah kedai di uptown dari B 117 ke B121.. dekat jer.. jalan dalam 10-15 tapak ke depan dah sampai kedai aku.. ekekeke... sengaja aku, abang aku dengan Kak Fiza wat transformasi bagi meningkatkan mutu jualan yang kebelakangan ni agak merudum.


So, berpindah la kami ke tengah sikit, sbb kedai lama aku plg hujung. Orang yg dtg semua ingat kat situ jalan mati. Orang pun kurang lalulah kawasan aku. Itu yg kadang2 nganga aje tak pecah-pecah.. ikikik...


Bila dah pindah, alhamdulillah... sale meningkat.. sbb kedai tu memang laluan utama... sgt2 bersyukur... Tapi kitorg kena berkorban sikit la, dlu dah elok2 kedai lawa2 bercat bagai, gantung macam2, ada roller shutter, dtg lenggang kangkung tarik shutter, dah siap bukak kedai! Tapi, sekarang ni rasa mcm dulu2 sblm roller shutter dibuat, kitorg pki canopy aje, gantung tirai pun gitu2 ajer.. Mula takut jugak nk amik risiko jual kedai lama amik tapak baru yg kosong! Tak ada apa-apa tapi nk beli tapak tu makan 4 angka! huh... Tapi bila fikir balik, mmg Allah nk tlg agaknya, dipermudahkan jalan beli tapak ni walaupun perit, tapi bila tengok Allah bagi rezeki melimpah2, seronok sgttt... :-)

Okey, habis la citer pasal tu...

Cerita lainnya pendek jer...


Aku dah terbeli kain pario...(Siap sedia nak melawa time abg aku kahwin nnt! ;p) Mahal pulak tuh!.. Tapi dah nama perempuan kan?? Mana boleh nampak.. Aku ingt simpan duit tu nk pegi Nilai esoknya cari barang2 hantaran, so nk beli skali ape yg bez kt sana, tup2 kat klang jer dah byk duit aku habis~ terpaksala pergi cucuk duit..


Bagi aku tak kesah la, berhabis duit, janji hati puas! So aku beli la kain pario tu.. Aku ni plak, jenis yg bila pekerja beria2 suggest tu, suggest ni, turunkan macam2, ajar aku pakai pario, bagi offer, aku jadi lemah.... Tak nak beli, tapi lastnya aku hulur jugak duit kat pekerja tu.. kesian la... X sampai hati bila org dh ckp macam2 lastnyer aku tak beli wlpn kdg2 bende yg aku beli tu bukannya penting sgt...


Okey, pas beli tu aku dah terover bajet, so nk pergi bank cucuk duit.. Carik cimb jauh lak.. blasah la pergi maybank.. elok2 aku tgh beratur, sgt sabar menunggu giliran wlpn lelaki india dpn aku ni masuk keluar kad atm dia byk kali... aku terus tunggu.. mak aku lak nk pergi serang satu butik ni yg kata nk bg lebihan kain tp tak bg, kwn aku anta kain utk tempah last2 dah potong2, bley bg alasan takley jahit.. wut da hell?? camtu ke tailor? aku g butik ni.. bukan umah2 yg amik tempahan menjahit, tp butik korok kot!! huh.. sian nab..


so nak jadi citerr, elok aku duk tegak menunggu, dtg satu nyonya supppp diri depan aku dgn buat muka badak pekak! aku ckp


"Excuse me.."


Buat bodo.. aku ckp lagi..


"Ehem, excuse me?"


Lagi wat pekak! Ish! takley jadi.. jgn ingt aku kecik, bley memain ker!


"Alo nyonya! Excuse me??? Line up please!" Wakakaka... terasa mcm pengawas skolah plak aku..


Dah tau bersalah, tp muka cam tuuuttttt jer... dgn selamba dia pergi blakang aku.. bukan nk ckp sorry ke hape ke kasi aku sejuk sikit... tp aku dah ramas2 kad atm aku.. skit lagi patah la.. nsb bek india dpn aku dh blah..


adeh.....


Itu la kisah aku... Kesimpulannya, sarang tebuan jgn dijolok....~ekekek... (tader kene mengena..) dah la.. mls nk citer kisah nyonya ni.. kekeke...

3 comments:

Diari Kampung Tengah said...

Ui garangnyer... tak padan ngan kecik.he3
sori ek...
tapi bgus2, org cam tu patut kena sound.

romibaiduri zahar said...

hish...
orang kecik2 ni la kena hati2...
kalau marah,
gegar dunia tau...

* terhibur baca entri awak ni, buat akak gelak tak hingat2... hehehehe

Hanny Esandra said...

jiha,
ekekekeke... memula aku pk gak dh la org tua, tp g mati la..aku penat2 beratur... ekeke!

k.romi,
huhuhu.. tu maknanya tahap bengong tu.. tak pk kite kecik ke tak langsung dh nk mrh org..hahaha..