Follower Tersayang

Saturday, February 20, 2010

NgehNgeh...

kihkihkih...

Ada satu citer yang sangat mengujakan hati perempuan aku untuk bercerita.. Sengal punya mamat!

Lepas tutup kedai, aku lalu kawasan kedai spec yang tersangat ramai orangnya yang terdiri daripada lelaki-lelaki yang berbagai bentuk dan rupe...

Dan.. jeng jeng jeng.. tibalah tuan puteri nak mencemar duli lalu di depan crowd tuh.. aku ni nama aje uptown girl, tp tak suke keadaan yg sesak.. adehh.. Tp terpksa la lalu.. kena pilih antara dua, nak lalu situ atau lalu bahagian belakang yg gerenti menerima usikan~ usikan bukan ape, sbb tutup awal.. hikhik.. usahawan yg karat tol la aku ni~

Jadinya, lalu ajelah... Tp aku terberhenti pulak. Sebab apa? Sebab ada 3 jejaka yg rasa dirinya hensem la kot.. dua tu okay. yang satu ni, dah la tgk spec sambil menonggeng! Sengaja bagi aku cuci mata la tgk bumper yg tak seberapa tuh! Aku jadi keras kejong di situ, sebab dia block jalan aku. Leka btol dia tgk spec smpi tak nampak aku ni.. Sudahnya, kawan dia yang menepuk bumpernya. Ini dialog mereka sewaktu aku melintas di hadapan mereka.

Lelaki A (yg menonggeng tadi) : Uishhh.. sapa tepuk aku? Ko tepuk ke dia tepuk?

Lelaki B : Aku...

Lelaki A : Huh.. Kalau ko tepuk takper, kalau dia tepuk, nauzubillah...~

Terus secara automatik mata aku yg besar ni pandang dia. Adoi! Mamat! Gila ke hape ngko nih.. Wakakaka... Aku juz tgk muka dia tanpa perasaan~Terpaksa simpan senyum.. adehh...

4 comments:

Eizda Amani said...

si penonggeng yg mengong!!
dia pikir ade bnyk lawa dia punye bumper smpi nk tyg & sangka org sudi nk tepuk... huhuuuuhuu...wakakakaa..
sabo ye sang... ;-)

Hanny Esandra said...

aku sabo la ni jong..
wakakkaa.. tp bila pk2 balik kelakarlah pulak! Klu ko tgk muka dia yg innocent tu, mmg rs nk tunjal2 je kepala dia.. hahahaha.. ngok!

romibaiduri zahar said...

hahahaha....
adakah ini cara baru mamat2 nak ngorat seorang usahawan...?
memang lain dari yang lain gitu....

Hanny Esandra said...

k. Romi,
mengadalah dorang tu kak! takder maknenyer lah.. hahaha.. gedik lebey..