Follower Tersayang

Friday, April 1, 2011

Separuh Jiwaku.... Pergi...

Urmm...

Tajuk kali ini agak melankolik ye kawan2.. Jika tidak berminat silalah halakan tetikus anda ke penjuru atas bahagian kanan dan click pangkah.. (tetibe teringat dialog Allahyarham P.Ramlee citer Ali Baba Bujang Lapuk.. Kikiki) Merepek! Ok.. Mari teruskan..

Si Cintehati akan pulang ke tanah kelahirannya di Pasir Mas, Kelantan. (Ok, aku fail Kelantanese~) Jadi, saya pun terfikir-fikir, buah tangan apa yang saya nak beri ke Cintehati untuk dibawa balik ke kampung. Tiba-tiba saya teringat, disebabkan mood buat kek saya menjadi-jadi - (ini semua disebabkan hardcore sangat menggunakan gugel untuk mencari resepi, jadi terjumpalah blog2 yang buat kek sedap2!) saya pun teringat yang Cintehati saya sangat sukakan kek pisang.. Orang kampung~ Jadi dengan baik hatinya saya pun buatlah kek pisang untuk pertama kalinya. 

Nak tengok keknya? Sibuknyer korang nihh.. hahaha.. Gurau ajer~ Meh saya kongsi dua, tiga, keping gambarnya. 

Kek Pisang saye..

Ehem...

Sedap x?
Okey.. Itu aje gambar yang ada. Malaslah nak snap banyak-banyak. Buat menjejeh air liur korang je.. Sian.. Ahaks.. 

Komen?

Of courselah ada.. :-

1) Mami (mak saya) :- nanti buat tambah lagi minyak kasi 1 cwn.. Kering ni.. (Mak saya pakar bab kuih-menguih, jadi apa dia ckp tu semua betul. Ai ai cip!) 

Tapi mak saya pernah cakap, kalau dia, bagi ajelah masakan apa pun, semua dia boleh buat. Tapi kalau bab2 kek, sorry! Hahaha... Nak buat macam mana.. dah saya ni sangat suka mem'baking.' - (Okey, nampaknya entri saya sejak kebelakangan ini tidak menggunakan standart bahasa melayu yang betul.. Pembaca yang terdiri daripada pelajar, dilarang keras untuk meniru.)Penulis apa ko nih hanny esandra?

2) Cintehati (dia ni memang!) :- Kurang lembut la yang.. Tapi dah okey ni walaupun first timer.. abang bangga dgn awak.. ~ 

Saya? errr...... T-T (Terharu)~

Harap-harap kek tersebut selamat sampai di kampung. Jangan pulak sampai kampung bekas aje tinggal. Hahaha... 

p/s : kat dapur pisang masih berbaki. Tengah pk, nak buat lagi ke tak. Rasa cam nak buat pisang marble. Sebab koko kat umah ni terlebey sudah~

11 comments:

CintaZulaikha said...

nampak dr rupa bentuk kek tu cam leh tahan jek...taperlah cik hanny, 1st time mehh..mmg la gitu..

try yg lain plak..:)

Diari 929 said...

hohoho nak sket bleh?

uja said...

hehe..ikut ler cintahati blk Pasir Mas.. belajar jd kelantanese.. :P
oit, nk sket kek tu~~

Hanny Esandra said...

ct,
ye la 1st time.. nasib baik jadi..

Hanny Esandra said...

jiha,
meh la dtg amikk.. hehhehe.. ;p

Hanny Esandra said...

uja,
hhahaha.. boleh je.. tp aku tkut org sana tak phm klu aku speaking kelantan nnt.. huhu.. meh ar amik kek.. tinggal kerak2.. nak ke.. ekekke..;p

uja said...

xpe..blajar ar..lame2 terer ar ko speaking kelantanese nt hehe... kerak je tggl? huhu =.='

*SaBRiNa * said...

eh boyfie org kltn jugak ke..tu la dulu masa hanny join contest,dh mcm leh agk sbnrnye boyfie org mne....erk! pepandai jek...haha

Mamachia said...

pandai buat kak,mesti buahati lagi sayang kat Hanny.

Hanny Esandra said...

cik sab, iye.. dr sana.. boyfie cik sab pn dr sana ke? hehehe...

Hanny Esandra said...

mamachia,
wahh tak sangka mama ke sini..
tak pandai sgt.. baru2 nak belajar aje.. hehe.. :-)