Follower Tersayang

Thursday, June 9, 2011

My E-Day... Luv!

Hai kawan2... Seperti yang saya janjikan.. Sebelum saya diugut atau dilayangkan surat, lebih baik saya letak sebab dah ada yang bunyi2 suruh saya post! Hahaha.. Sorie2.. Saja kasi kau orang berdebar2... Hehehe...

Bukan apa, sebenarnya saya tunggu gambar dari fotografer.. Saya nak review kat sini. Nak 'up' sikit tukang ambik gambar. Mana tau kalau2 saya boleh bagi peluang rezeki kat mereka. Tapi tak apalah, gambar dari mereka saya upload kat FB saje..

Ini gambar version sepupu saya, Abang Erry. Banyak gambar yang dia ambil. Dalam 200 lebih. Gambar dari dia pun tak kurang cantiknya.

Di Majlis Pertunangan saya, saya rasa betul-betul berdebar2... Dua malam sebelum majlis saya tak lena tidur. Asyik terjaga2... Tapi malam sebelum majlis tak boleh dah nak terjaga. Sebab letih sangat2. Buat macam2 kerja. Tidur pukul 3 pagi. Tapi Pukul 2 pagi, Cintehati mesej saya. Terkejut pulak sebab dia tak tidur lagi. Agaknya dia pun rasa apa yang saya rasa kut. Tapi maaf sayang, tak dapat layan sangat sebab dah betul2 mengantuk.

Kita layan gambar dulu.......... Tapi bersedia ya, gambar banyak.. dan akan memberatkan blog juge menjadikan ia lembap seketika. Kalau teringin nak tengok, bolehlah tunggu.

Pelamin serba ringkas aje... Theme~ English Garden.

Sedang pakai tudung.. ngee~

Tgh betulkan rambut bahagian belakang..

I'm done! Sedang tunggu tunang tersayang.

Saya dan hantaran.

Saya dan kwn2 yg baik hati sudi hadir.

Haip! Intai rombongan!

I luv dis pic...

Ada majlis tahlil ringkas sementara menunggu rombongan.

Ha ini la dia fotografer.. Abg Zizan & Abg Bad.

Okey dh sampai.. :-)

Bertemu pertama kali.

Ayah angkat saya sedang berbincang dgn ayah Cintehati.

Mak saya tgk cincin.

Cincin risik. Nenek Cintehati yg sarungkan..

Cincin tunang, mak cintehati yg sarungkan.

Hantaran saya dah keluar.

Eehehehe..

Senyum! Sian Cintehati, dia bisikkan saya dia haus sgt. Tapi kena p ambik gambar pulak.

Time ni dia kata dia lenguh pipi. Tu yg saya ketawa.

Hai korang. Gojes tak kami?

Kami dan CT n Jiha.

Saya & CT.

Ct, Anne & Jiha.

Family saya

Oh.. Artis sgt! Ni fotografer yg suruh ye!

Inilah tanda pengikat kasih syg kami. Tapi booked aje dulu. Belum hak sepenuhnya lagi. :-)

Hehehe... Jelingan manja namanya.

Kenapa ya saya waktu ni?

Wlpn amatur, tp cantik juge gambar2nya.

Sy & bespren sy.

Gewdikkkkkk.. Kak Sya mmg sempoi.

Kak Fiza & Abg Fen. Haha..

Along & Kak Long.

Oh.. Ini lg satu gewdik.. Sepupu sy mmg giler suruh action cmni.

Ini bakal adik ipar saya.

Ramai tertarik dgn kembar ni. Sepupu Cintehati. Oh! Sy teringin anak kembar pula~

Bergambar dengan bakal mertua.

Mahu pulang...........
Hmmmm.. Perasaan? Mula2 memang dup dap dup dap. Cintehati selalu pujuk, apa yang nak ditakutkan sangat. Iyalah.. Mestilah takut kalau saya ada cacat cela di mata pihak dia. Mula2 nampak Cintehati masuk ke rumah, entah kenapa sy neves sgt. Alah~ macam la ko nak nikah dah. Baru bertunang kut?~

Perasaan sekarang? Saya tak tau nak ungkap macam mana kat dia yang saya sayang dia sangat2. Itu je. Saya rasa apa saya buat dan cakap macam tak cukup untuk tunjukkan saya sayang dia. Macam ini rupanya sayangkan seseorang. Saya rasa betul2 terbayar rasa sedih dan pilu bila hubungan dulu kecundang di tgh jalan dengan adanya Cintehati.

Itu ajelah. Malu pulak tulis panjang2. Apa pun saya sangat gembira dengan pertunangan ini. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Moga ikatan ini mendapat keredhaan dari yang Maha Esa dan juga kedua-dua belah keluarga.

p/s : Saya sayang abang selamanya. 143. (Nak nangesssss).~

14 comments:

Atie iskandar said...

akak cantik sgt2!
tue atie cakap macam baru pas nikah..
haha..
akk gojes sesangat!!
kawen nk kad ok! insyaalah nak dtg jugak! hee...

Diari 929 said...

Tahniah kak!

Mamachia said...

tahniah..moga selamat kejinjang pelamin.

cantik tema biru..

uja said...

eh gmbr aku pon ade...ngeee~ :p

Hanny Esandra said...

atie,
ouhhh.. mekasih atiee.. terharunyaa.. kawin nnt akak bg kad ye.. :-)

Hanny Esandra said...

jiha,
mekasih..

Hanny Esandra said...

mamachia,
mekasihh.. amin.. :)

Hanny Esandra said...

uja,
ada la! ko kn tetamu istimewa..

Caythrine Amanda said...

tahniah frens..semoga berbahagia.. kawen jgn lupa invite ok.. :)

Hanny Esandra said...

CA,
thanksss.. okiess.. kawin nnt i minta alamat u.. dtg ye.. :-)

amranaiman said...

congrate taniah.. telepas sudah hahhahaa :P

Hanny Esandra said...

amranaiman,
tunang baru.. belum kawenn.. so blum trlps lg.. ;p

Caythrine Amanda said...

insyaAllah...yg pntg u igt i...ekekeke :)

Nur Shazura said...

Haip!. . .sungguh gojes adik akak sorang ni on ur e-day. . . . Yg gambar dlm tangkai bakul n gambar ko unjuk bunga tangan tu akak yg snap ,kan? Hihihihihihi