Follower Tersayang

Friday, June 3, 2011

Saya Mahu Gojes...

Hai semua kawan-kawan... :-)

Harinya semakin hampir. Aduh.. Sekarang ni hampir tak lena tidur memikirkan apakah segala perancangan nanti akan berjalan dengan lancar? Tetamu-tetamu cukup makan ke? Doorgift yang saya dah sediakan dua set untuk tetamu, jiran-jiran dan pihak lelaki cukup ke? Hujan ke tak ye nanti? Harap-harap semua berjalan dengan lancar dengan adanya hulubalang-hulubalang saya nanti. 

Apa yang saya nak cerita ni adalah pemilihan warna. Saya akui saya ni memang seorang yang hardcore dalam menggugel. Pernah aje dulu kawan saya tak tau lagu korea, tapi dia kata lagu tu chorusnya english. Tapi dia tak tau pun liriknya. Dengan bakat menggugel yang ada, saya pun cari. Sekali betul pulak! Padahal saya tak pernah dengar lagu tu. 

Jadi, saya pun carilah warna-warna yang berkenan. Akhirnya ini warna yang menjadi pilihan.Turquoise + Kuning. Saya nakkan warna yang orang tak ramai buat atau tak pernah dibuat orang. Haa.. Ambik kau! Memanglah! Memang tak ramai orang buat. Sebab warna pilihan yang saya cari ni tak popular di Malaysia untuk dipraktikkan. Warna kombinasi begini hanya popular di luar negara. Kalau kat sana, Beach Wedding akan guna warna-warna ini. Ouhhh... I like! Hahaha... Cari penyakit! Tapi saya bangga. Sebab ramai tanya saya, dari mana saya dapat idea buat ni? Hehehe... Buat dengan kasih sayang! Inilah hasilnya.

Jadi, teruslah saya ke Nilai. Cari bunga-bunga warna yang saya nak untuk hiasan hantaran saya. Mana gambar hantarannya? Eh! Nantilah! tak boleh letak sekarang. Nanti ada yang curi idea saya. Lepas majlis saya selesai, saya letak okey! Janji!

Apa yang nak saya bagitau, memang berhabis banyak duit ya! Sebab, saya guna dua warna, jadi semua pun harus serba-serbi dua. Ada kawan-kawan saya yang sponsor, pun membebel kata, 'Kenapalah ko ni guna warna yang susah nak cari ni?' Hahaha.. Nasiblah... Takpe! Nanti sampai waktu korang, aku sponsor pulak ya! Itu baru kawan-kawan. Macam mana dengan abang saya Affende, ngaaaaa!! Tapi dia sangat baik hati sponsorkan coklat dan kek  untuk saya. Mekasihhh.. :-)

Untuk Majlis kahwin, kita rahsiakan dulu warna apa. Tapi saya rasa masih tak serik nak buat dua kombinasi warna yang menarik dan tak dipraktikkan di taman saya. Mati la~

Jadi inilah tatapan untuk korang semua. Bayangkan aje dulu ya tema saya warna ni. Nanti saya letak gambar kat sini lepas majlis saya. Lepas saya dapat copy dari fotografer saya. Hehehe...






Ini sikit saya letak ya.

p/s : Kawan-kawan janganlah kata saya kedekut tau! ;p Nanti saya akan letak juga. Sabar ya!

12 comments:

CintaZulaikha said...

gerenti gempak la nti.....tak sabor nak snap gambo~~hee

Atie iskandar said...

wah! wrne cntik.. atie ske wrne trqoise tue kak..
ala, xdpt dtg akk tung..
doorgift pos ea.. hehehe

uja said...

pergh...warnanye..
dasat2..hehe

Hanny Esandra said...

ct,
takdelah gempak mana pon.. hehe..

atie,
yeke.. hmm kalau ada lebih doorgiftnye bolehlah post.. hehe

uja,
stendet~

Kakzakie said...

Kakak dah dapat lihat sebahagian dari nukilanaffiza (abang fen awaklah). Kakak masuk sini pun sebab dia bagi link.

Salam kenal dari kakak. Moga pertunangan akan berkekalan hingga ke destinasi yg dikehendaki akhirnya. Amiiinnn......

farah adila said...

CANTIKNYA WARNA BIRU...
DONE FOLLOW U...^__^
SEDAP NAMA U..;)

nabilah_2908 said...

baru puji kat blog abg Fen..pilihan warna kamu sngt menarik...sampai sini....cerita yg sama la..hehe.. ;)

tahniah yer atas pertunangan ni...:)

nukilanaffiza... said...

pon..pon..pon..angah datang blog mak su....

hanny: sekarang org2 hebat ada dtg blog kau tau...thanks kakzakie, miss farah, nabilah...

Hanny Esandra said...

kakzie,
salam perkenalan juga..terima kasih atas wish.. saya akan ke sana.. :-)

Hanny Esandra said...

farah adilla,
thanksss.. nnt i follow u ya.. :-) thanks again..

Hanny Esandra said...

nabilah 2908,
terima kasih bebanyak.. tak sangka kwn2 abg fen sudi singah blog adiknya yg tak seberapa ni.. dia lg hebat..
thankss..

Hanny Esandra said...

angah,
hahaha.. tengkiyu! arigato! mekaseyy..!