Follower Tersayang

Saturday, June 27, 2009

Pada Suatu Hari...~

Ada 2 kisah... :-

Situasi Pertama :-

Di Shah Alam kedai aku yang bertapak di B *** Seorng couple datang tengok2 brooch. Dengan gaya ala-ala manja-manja gedik suaranya...~

Aku :- Ye kak...
Aweknya :- Kak..(Aku rs aku muda lg dr die...~), brooch ni berapa?
Aku :- Oo.. yang harga atas rm20 saya bg rm15, yang len sume rm10...
Pakwenya :- Takkan takley kurang kak...
Aku (senyum) :- Tak bolehla bang...
Aweknya :- Ala... takkan tak boley kurang sepuluh ringgit ke...
Aku :- Aaa.. yang ni sepluh ringgit... (sambil aku tnjuk yg rm10 smbil snyum lg.. custmer alwiz rite...)
Aweknya :- Ala... dkt Tesco sepluh ringgit jer.. (dgn gaya gediknya~)
Jeng,jeng,jeng....

Cuba teka apa aku jawab??? Kalau korang apa korang jawab???


Situasi Kedua :-

Di stesen minyak, Shell... my sengalicious bro g isik minyak kete gajahnya...

Abang aku :- Yang! Amik RM** dalam wallet saya...
Tunangnya :- Ai ai cip...

Tunangnya dgn penuh confident kuarkan duit yg diminta dan teros serah kat abg aku...

Di kaunter :-

Abang aku :- Dik, tank 5.

Pekerja tu ambik duit dr abang aku, pastu tgk tank 5, dua kali dia pandang, pastu pandang abang aku.

Pekerja :- Bang, betul ni?

Pekerja tu tunjuk duit. abg aku tgk duit pastu tepok dahi die... Pekerja tu gelak tak hengat..~


Cube teka apa yang berlaku sebenarnya???

Jawapan akan diberikan jika ada respon dr anda... ekekekke....

2 comments:

Rehal Nuharis said...

Kalau situasi ptama tu drp pgalaman sndiri sya akan ckp,
"u nk u amik, kalau x letak!"
rsanya k.hanny pun jawab yg sma kot. x pun. "x per, pgi la bli kt sna"

situasi kedua lak, RM1

Diari Kampung Tengah said...

cerita 1: Dengan muka senyum sambil control sopan "pergilah beli kat Tessco tu KAK"

cerita 2: RM 5 hengget!