Follower Tersayang

Tuesday, June 30, 2009

Jawapannye~

Hai!~
Huhuhu... Ini die jawapannyer... ekekeke...~

Situasi Pertama :-
Lepas aje minah ngengada tu jawab camtu...
aku pun dengan senyuman jawab la jugak, sbb ati membara time ni..

Aku :- Kalau macam tu, akak pergila beli kat tesco...(sambil senyum2)

Aku pndng muka die sbb nak tgk reaksi die.. lepas aku cakap mcm tu, muke die berubah sket la.. tros die blah macam tu jer.. pakwe die yang ckp..

Pakwenye :- Takpe ye kak.. time kasih...

Aku pn snyum n angguk jer la.. Takder la beb..kalau dh tau tesco murah g ar bli kt tesco, yg banyak bunyik nak bising2 kt kedai aku apahal?~ tapi stendet cstmr2 yg ckp camtu.. kite bley tau mane cstmr yg 'berfikiran terbuka', mane yg tak...~

So, aku terangkan la kat sini bg yang tak faham... tesco merupakan gudang besar yang mengambil barang2 secara banyak/pukal.. bila brg yg kuantitinya diambil scr byk, pemborong akan turunkan harga..~ sbb tu yang jual rm 15 ke rm20 ke boleh dpt rm10... brg n kualiti sume sama.. tapi memandangkan kami ni hanya 'peniaga ikan bilis' jadinyer pemborong tak bolehla bg harga sama mcm die bg kat tesco...so, kiter terpaksa letak harga rm15... kalau letak rm10, mane keuntungan kami? mcmne kami nak carik makan?boleh bg rm10 kalau kene caranya... so naseb bdk pmpuan tu la..~ lg kurg aja cstmer tu, lg berkeras aku tak trunkan harge... mcm2 kerenah kalau nk citer.. hehehe...


Situasi Kedua :-

Wakakaka...

Ni Sowang lagi... Jawapannye :-

Pas je abang aku tengok duit die, die pny malu tak hengat aku rasa! Kat tangan pekerja tu skang ade rm2 jer... adehhh.. nak isik ape cam tu? wakakakak...

nak cover malu punya pasal dr kaunter tu die pegi jerit sampai ke tank 5 :-

Abang aku :- Woi! Sape suh bagi 2 hengget??
Aku mintak rm** yang ngko bagi 2 hengget nak isik ape??

Adehh.. moral of da story, kalau nak isi minyak pastikan bape hengget di tgn anda itu yer~

2 comments:

Diari Kampung Tengah said...

padan muke minah tu.he3
klakar la kak ipar ko 2.

Hanny Esandra said...

heheheh...
mmg pown jiha... gedik gler siutt..
geli geleman aku.. cara die ckp pn aku geli..
laki suke ar cam tu.. ekeke..