Follower Tersayang

Wednesday, February 10, 2010

Kesian Mr. Lantis~


Haduyaaii..
Atas tgn aku la pulak kereta ni dihentak~ Mazda Lantis kesayangan bpk aku kena langgar..
Uuuuwaaaa!!!
Sudahlah kereta ni asyik kena aim aje dgn polis.. ada polis trafik msti tahan. Tp bila tgk pemandu, bpk aku, smpi polis tu ckp, eh.. laaa.. ingatkan org muda..~
Eksiden ni tengah hari tadi pukul 1.00 p.m. Waktu tu aku dijalan yg benar... Ada la satu Naza Citra ni kuar simpang dr rumah dia tak pandang2 ke kiri. Aku dah betullah kat jalan aku. Aku nampak dia laju kuar dari simpang, langsung tak toleh ke kiri, nak tekan brek dh tak sempat, kalau brek aku rasa lagi teruk dalam lekuk tu. Aku dah cuba mengelak ke kiri, tpi kena jugak. Dah nak kena kan.. Nak buat macam mana..
Dia hon aku. Aku berhenti kat simpang. Mak aku dah meluru dulu. Aku relax lagi tapi kuar keta muka dah ketat ar..~ Aku tgk dia dah mnggigil tgn. Tapi aku kuar-kuar jer trus dia ckp, maaflah saya yang salah! So aku cool down ar.. yg bwk tu perempuan. Husband dia naik motor. Dgn aku, aku menggigil. Haha..
So dia call husbnd dia. Hsbnd dia hampir nk tergolek dr moto.. hihihi.. kesian plak aku tgk. Hsbnd dia teros mluru kt wife dia ckp, "apsal langgar keta owg?" Wife dia dah takut dah..
So aku diskas dgn hsbnd dia. Ambik no. tel. So, lepas hntr bengkel, claim la kt dia sume kerosakan tu.. Yg ptg aku tak salah~
Tp yg hot tu hsbnd dia tny sapa bawak. Aku ckp la aku bawak. Ooo.. tros dia dgn wife dia ckp, ada lesen x? (bajet boleh jer salahkn aku~) Apa dia ingt aku budak2 ke? Time macam nilah aku rasa nak jadi org besar, dan tinggi! Mentang2 aku kecik mcm budak skolah! Aku cakap, Ada.. boleh tunjuk kalau nak(spt bese dgn nada kerek)~ halah..
*Time ni la baru nk ingt nsht bpk aku~ bwk keta jgn sekali2 percaya dgn pemandu lain..*
kdg2 kita berhati2, tp org lain yg cuai, so dgn kita2 pn kena. Macam kes aku ni la..

6 comments:

Diari Kampung Tengah said...

Ari tu aku pun kn mcm ko kak, tp moto yg langgar kete aku, cam ner tu?

Hanny Esandra said...

jiha,
susahkan jiha.. kita ni dh elok2 bawak keta.. tapi org lain yg cuai sampai kita pn terbabit.. aku terkilan sbb itu kereta bpk aku.. klu keta aku takper.. so, amacam keta ko? trok x?

Citra Delima said...

Salam Hanny,
Jangan mengeluh, anggaplah itu satu kemalangan. Kalau nak marah, berat hati, badan dan perasaan hendak membayarnya. Don't be sad...

Hanny Esandra said...

citra delima,
Mengeluh sgt tu tidak ayahanda..
cuma kita terkilan sbb mengecewakan ayah sendiri.. kesian bila dia balik kerja tgk kereta dia jd macam tu..

romibaiduri zahar said...

bab langgar melanggar ni memang dah lali...
tapi kebiasaannya org2 macam kita ni selalu di lane yang benar....
akak pun dengan Romi selalu jugak kena hentak... tapi Alhamdulillah takde sampai hancur la....

tapi satu je akak pernah cakap kat famili akak....

"kalau org langgarla keta aku... aku tak cakap banyak... aku keluar je, suruh mamat/minah yang langgar tu keluar... satu penangan mesti hinggapla...
pastu aku cakap.... KAU BAYAR KE ATAU NAK POLIS YANG SETTLE KAN?

Sebab tulah masa kereta abah akak kena langgar dulu (remuk bagian depan)...
akak meluru keluar hentak cermin keta taukeh IKAN tu....
Tau kecut perut tak nak keluar....

* Moral nyer... jangan igt pompuan takut, kalau dapat pompuan yang hangin satu badan macam kita ni... menggigilla gigit jari jawabnya.... hahahaha

Hanny Esandra said...

romibaiduri,
hahahaha... gila ganaz jugak akak ni.. memula tu mmg temperature dh naik, tp bila kuar2 jer tros die ckp dia slh, jd ok skett.. klu dia nk tegakkn kbnrn mmg xbyk cter, balai ajelah.. aku peduli ape, bkn aku takde lesen! huhu...

itulah.. lps ni kita kena la berhati2.. simpang tak simpang, wlpn kita kt jln lurus, biarlah kita yg brhati2.. :p