Follower Tersayang

Monday, February 8, 2010

Pelik...



Aku sedang pelik... Pelik sangat.. Kenapa aku pelik.. Ermm.. apa ya tandanya bila kita kerap mmp seseorang tu? Seseorang lelaki yg selalu sgt dtg dlm mmp aku smpi aku jadi terpelik pulak sejak akhir2 ini. Dia dtg dlm mmp tanpa sebab dan kerap. Tak pernah fikir pasal dia pn termmp jugak..


Orang kata, klu kita fikir pasal org tu, mmg akan terbawa2 dlm mmp. Tapi, klu tak terfikir, bak kata EA, org tu sedang teringatkan kita.. aiihh.. suka bg aku tersenyum2 la EA ni. Tapi kenapa dia nk fikir pasal aku pulak.. Siapalah aku ni.. Lastnyer, aku ckp kt diri sndir, ini mainan tidur.. Takde apa2..


Dan.. org yg aku mmp tu, punyalah aku tak sangka mcm nak pengsan bila tgk dia terpacak berdiri smbil tersenyum sewaktu majlis perkahwinan abg aku..ahhhaaaiii.. tersenyum2 smpi tersimpul aku kat situ.


Perasaan yg tak pernah aku rs klu die ada ttbe dtg plak.. entah kenapa tgn seram sejuk pastu menggigil. Ckp dh tak tentu arah.. Adeehhh hanny dah diserang pasaan syok sndiri npknyer ni.. nasib la seseorg itu bukan kaki internet~ klu tak mampus aku klu dia tau blog aku nih..

Sgt smart tak mcm selalu aku jpa dia.. Adehh.. Nk tgkp gmbr dia bg tatapan kat sini, tp terkelu plak lidah ni.. Jadinyer... biarlah ada dlm simpanan memori ingatan aku je muka die yg org kata hensem~ hensem ke die? sampai parents aku berkenan.. Adehhhhhh..


Aku try utk tk terlalu mengikut pasaan.. bak kata org jgn bermain dgn api~ dn bak kata org jugak, jgn terbang terlalu tnggi, kalau jatuh sakit sgt!


Jadi, biarkan ajelah semua ni berlalu... hidup ini sgt misteri, kita tak tau apa yg Allah dah tentukan utk hambanya.. yg merancang kita, yg menentukan DIA. Cuma sehingga ke hari ni, aku terngiang2 kata2 bapak aku yg dicuri dengar oleh member baik aku.. Dia berharap aku dapat jodoh sebelum dia menutup mata.. waktu dlm kereta dgn kwn aku tu, hmpir tersebak jugak, tp cover jer~


semangat! mana semangat ni?!

7 comments:

Citra Delima said...

Salam Hanny Esandra,
Satu paparan yang baik dan pelik untuk anda, tetapi perkara biasa bagi yang banyak pengalaman. Nak ramalkan maksud mimpi itu? Jawapan nya, tanda bibit-bibit cinta telah mula berputik dihati masing-masing. Kalau tak percaya, luahkan dengan kata dikala berjumpa. Mudah mudahan berjaya. Amin

Eizda Amani said...

betul la apa yg ayahanda ckp tu. sama2 la kita doakan untuk sahabat kesayangan saya ni.

Hanny Esandra said...

oh, inilah ayahanda kawan baik saya, tn. haji tahir.. ;-)

saya sgt terharu tn. haji rungkaikan mimpi saya tu. Kata2 tn. haji tu buat saya malu2 pulak. Tak molek pula kita yg perempuan luahkan.. nnt perigi mencari timba pula..he he..

kalau betul, sy berhrp Allah permudahkanlah jln utk saya.. klu tak ada, mgkin belum sampai masanya. Amin.

terima kasih sekali lagi buat Citra Delima dan EA.. :-)

Citra Delima said...

sekarang ini tiada lagi istilah timba cari perigi,sekarang ini semua perigi dah ada pamnya, tak perlu timba lagi. Air naik dengan kuasa pam sahaja. he...hee...

fara0nina said...

Nadia,
Senang citer, korang ni sama2 malu. Mcm x tau sapa yang nak mulakan dulu. Malu tapi mahu. Ko just bg tanda2 je kt dia yg ko sukakan dia. Biar dia confident ckt. Klu dh lama x jumpa dia try la tanya kabar. Jgn menyepi jer.. barulah dia rasa ko caring dgn dia. Good Luck!! :))

Hanny Esandra said...

citra delima,
hahaha... btol tu..
mngkin fikiran sy masih ditakuk lama..

Hanny Esandra said...

kak farah,
skng ni pn kawan aje k. farah.. graf pun flat jer, takde naik turun.. klu kita bg hint lebey2, gatal pulak rasanya. Hati dn pasaan org kita tak tau.. hhahaa.. sy ni go wif da flow aje..stakat ni, hr2 dia dtg melawat~ :)