Follower Tersayang

Saturday, July 9, 2011

Jalan-Jalan.. Wee~




Hari ni pergi jalan-jalan. Tapi tak jauh pun. Ke Bukuit Bukit Tinggi. Masing-masing dah terlalu kepingin nak menonton Transformers 3 - Dark Of The Moon. 3D punya. Tak ada masa dah nak bercintan-cintun. Memang sampai-sampai terus aje ke bahagian cinema. Huhuhu...

Sayalah kengkonon orang yang paling excited. Dah rupa seperti seorang kanak2 perempuan yang terlepas dari pegangan papanya dan terus berlari-lari anak menuju ke tempat yang digemari. Hahaha...

Terus mata saya membaca showtime yang tertera. Yeay! Ada! Tanya si sayang dulu nak tengok pukul berapa. Dia pun decide nak tengok pukul 1:15 pm. Saya pun on aje. Saya dah cakap biar saya bayar! Tapi dia bayar jugakkkk! Dah la minggu lepas pn 3D jugak. Takpe! Saya belanja dia makan. Hehehe...

Okay. Cerita Transformers ni memang puas hati. Tapi yang tak puas hatinyaaaa!!

Ada la couple k*l*ng duduk belakang kami! Saya cakap kat Cintehati, alamak... k*l*ng duk belakang kita ni! Dalam hati saya kata pulak, mesti timbul masalah!

Kan betul!

Macam ayam nak bertelur! Sama aje dua2! Kerusi ditendang2.. Terhenjut2 kerusi kiteorang! Darah memang dah naik dah! Pakat masing2 nak sound je! Tapi cerita tengah syok! Bongok! Dah la kerusi ditendang2. Mulut pulak tak reti diam! Memekak! Ngore2.. Ngore2.. Dalam bahasa dialah! Sengal! Memang saya sakit hati dengan bangsa dia ni! Stupid! Educated macam mana pun, attitude diorang sama aje! Sama memang tak boleh bertolak ansur dengan bangsa dia! Kalau kat jalan raya memang dialah yang selalu menyakitkan hati! Lantaklah kalau kau orang semua nak kata saya racist! Huh...

Cerita ni lama jugak. Dalam 2 jam 30 minit. Huhuhu... Sampai kembung2 perut masing2 nak terkencing. Kesian Cintehati saya tengok terkangkang2 tahan kencing time keluar dari wayang. Hahahaha... Jahat aku! Masing2 teruslah ke toilet.

Apa2 pun lepas ni kita orang nak duduk belakang sekali! Tak ada orang ganggu! Aman! Ekceli memang jarang bernasib baik nak aman tengok wayang. Hari tu tengok Green Lantern pun sama jugak. Tapi kami ni baik. Diamkan ajelah. Banyaklah kisah nak cerita kalau tengok wayang. Ada yang 'gitu2~' Dengar cup cup cup je. Bercium pulak! Sampai saya terpaksa cover kepala dengan selendang. Tanak tengok! Cintehati pun buat tak tau aje. Ada yang tidur sampai berdengkur. Kesian makwenya. Ada yang bukak kasut, kaki bau cam tutttt.. Hahaha.. Ish! Banyaklah!

p/s : Sabo je la.~

7 comments:

Atie iskandar said...

haha.. kesian akk.. stndard ar tue.. yg xley blah, bunyi cup cup tue.. haha.. kelakar betol.. dtg bukn nk tgk movie, nk buat bnde lain.. hape pon tak boley! hahaha

Caythrine Amanda said...

hahaha lwkla...apa pon xboley..mmg sabo jela.. :)

Hanny Esandra said...

atie,
hai! org baru habis orientasi..haha.. tu la.. kami ni yg x berdosa trpaksa pasrah je! mmg tak respek btull.. pki baju kurung atie oi.. malu!

CA,
mmg pon.. smpi skng mmg ingt je ragam2 org dlm panggung..hehe

uja said...

Sian gak ko ek..tp biase lah dlm cinema, mcm2 ragam ade hehe..tp lately aku kalo tgk wyg xde la prob pape pon..niway, aku x tgk transformers lg..bf aku ckp last week, tibe2 tangguh dis week lak
(T_T)stress gile..

Hanny Esandra said...

uja,
tu la.. x fokus tau.. sbb menyampah sgt..huhu..
x dpt tgk lagi ke, takpe.. mnggu dpn tgk la.. sblm bln pose, bek g tgk siap2.. hehhee..sabar keh.. tp puas hati gak cter dia..

uja said...

adeh..problemnya aku dah x sabar nak tengok~~~
orang dah tengok lame, aku baru nak pegi tengok..huhuhu
dah basi~~ kekeke

Hanny Esandra said...

alololor..
takdenye basi.. aritu aku tgk 3d.. tu sbb dpt tgk.. klu tgk yg bese, mmg sampai ke mlm tiket full beb..