Follower Tersayang

Thursday, September 8, 2011

Lagi Novel Di-Review. Terima kasih.. Luv~

Salam lebaran kawan-kawan..

Tak sangka sungguh saya bila saya jalan-jalan saya tersesat ke rumah Adik Farahin Zamri. Kat situ saya jumpa novel saya di review oleh cik adik tu. Hehehe...

Saya rasa bersyukur bila hasil karya saya mendapat tempat di hati pembaca walaupun novel kali ini rata2 pembacanya terdiri daripada adik2. Alhamdulillah. Saya rasa seronok dan tambah bersemangat bila lihat semua ini  di depan mata saya.

Saya berharap dan berdoa semoga penulisan saya akan terus maju dan nama Hanny Esandra itu sendiri akan ada tempatnya. (Wah.. ayat saya skema ye kali ni..)

Kepada adik2.. Baca novel tu baca juga, tapi pelajaran tu biar diutamakan. Ini blog dan entri yang saya jumpa.. Ada dua ye kawan2..

30 May 2011

Tahu Rasa Cinta

Title post di atas sangat tak ada kena mengena dengan hidup aku .
Huh , sangat jiwang title itu .
Whatever , hanya tajuk novel je .
Tahu Rasa Cinta , buku Aizzalina .
Aku baru pinjam petang tadi .
Best ceritanya .
Bayangkan , seorang perempuan yang alim gila , jalan pun menunduk sentiasa , gelak siap tutup mulut bagai dan tersangatlah pemalu boleh jatuh cinta dengan seorang lelaki yang sangat serabai , rock kapak , pakai jeans koyak-koyak , mulut laser , bila cakap tak tahu nak tapis .
Sangat kelakar .
Cerita dia lawak gila .
Aku macam orang gila gelak sampai guling-guling jatuh katil .
Mak dengan ayah aku berapa kali ketuk pintu bilik suruh aku senyap sikit , anak dara tak elok ketawa mengilai macam pontianak baru dapat laki malam-malam buta babe .
HAHA , aku tak nak jadi pontianak baru dapat laki .
Terpaksalah tekup mulut aku pakai bantal bila nak gelak .
Sadis gila aku rasa -.-'


Siapa yang terasa nak beli lepas aku promote buku ni [ dapat komisen tak ? hehe ] , gambar atas ni dia punya kulit buku tu [ buku pun ada kulit tau ] .
Jadi , selamat mencari , selamat membaca dan selamat bergelak-ketawa .
For girls , jangan gelak mengilai macam pontianak baru dapat laki okay :)
Hehe .





Aaaaa.. saya baca review dia pun saya dah tersenyum2 sendiri. Tak banyak sikit hati saya terselit rasa bangga bila saya berjaya buat pembaca tergelak sampai begitu sadis sekali. Jujurnya saya dah bagitau yang saya sendiri menyampah dengan watak Anuar ni. Hahaha...

Thanks ye adik..  Ehh.. saya ada bukti tauuu.. ni dia link entrinya..SINI

 Itu satu.. Ini ada satu lagi. 

Tapi entri dia tak boleh copy. Nak komen pun tak tau macam mana. Disable semuanya. Link dia...SINI

p/s : Terima kasih banyak2. Ini bermakna penulisan saya diterima. Kawan2 yang mengenali saya bila pulak agaknya nak BELI dan BACA? Hmmm.. takpe.. main2 je.. TIADA PAKSAAN. Hahahahaha... tata!

7 comments:

CintaZulaikha said...

bahagia weh, ada org review ceta sdri cenggini..senyum besar ko noks..kiki

Kakzakie said...

Nampak gaya kakak kena pergi cari buku ini Hanny. Anak kakak mesti suka. Anak-anak kakak penggemar membaca novel...

Hanny Esandra said...

ct,
alhamdulillah. bahagia sgt bila hasil kerja diterima.. amin. Harap rezeki aku murah lepas ni..

KakZakie,
try la cari dan baca kak.. mungkin selera pembaca ni lain2 kan.. kalau anak2 akak suka, alhamdulillah.. :)

jee yunus said...

cik hanny, tak semua org pndai menulis mcm awk.tabik spring..hhehee

アヌム ちゃん said...

wah macam best je..teringin nak baca..huhuu..dah lama tak layan novel.huhuu

Farahin Zamri said...

Kak Hanny Esandra , tak sangka akak datang visit blog kita .
Hee , memang suka gila baca buku akak .
Mula-mula pinjam kawan , last-last terus beli , cover depan dia pun comel ;)
Malu pulak tiba-tiba hehe , thanks akak :)

Hanny Esandra said...

cik jee,
amboi..sampai tabik spring..hehe..tengkiyu..

kak jepun/jya,
hahaha..suka sye je panggil org cmtu.. nnt akak try la lyn novel jepun..eh, ada ke..hehe..komik msti bnyk kn.. :)

adik farahin,
thnks byk2 ye dik..:)